Lorena je polaznica PREMIUM paketa tečaja i mentorstva te je napravila zaista odličnu transformaciju, a u ovom članku želim prikazati kako je izgledao cijeli proces od javljanja na procjenu pa sve do kraja mentorstva.

Kako je izgledala procjena?

Kada se Lorena javila na procjenu, odgovorila je na prvi set pitanja koja obično postavljam na procjeni i jedna od stvari koje si mi upale u oko jest izazov u prehrani osobe koja se javlja za mentorstvo, a kod nje je to izgledalo ovako.

lorena-procjena

Iz ovoga sam dobio prilično važnu informaciju, a to je da Lorena želi napraviti promjenu, ali nema podršku okoline i to je jedan od razloga da, kada krene u nešto, okolina ju odvuče i teško joj se vratiti natrag. Uz još par pitanja koja sam joj postavio i dobio odgovore, donio sam odluku da je osoba kojoj bi tečaj mogao biti koristan i krenula je na teorijski dio tečaja te prošla kroz lekcije.

Kako je izgledalo mentorstvo?

Nakon tečaja slijedilo je mentorstvo gdje smo u početku definirali neke stvari, a kroz samo mentorstvo smo svaki tjedan radili tjedne izazove kako bi fokusirano, u periodu od 7 dana provodili jednu mini radnju koja nam pomaže da stvorimo temelj za usvajanje navike.

Također, ono što mi je jako važno u mentorstvu su tjedne refleksije, a to je promišljanje o tjednu na nekoliko razina. Obično svoje klijente vodim kroz tjedne refleksije setom specifičnih pitanja ili smjernica. Idemo vidjeti kako su izgledale neke od tjednih refleksija i što sam dobio iz njih.

tjedan1_lorena

Lorena se odmah na početku prilično dala u cijelu priču i odmah samostalno počela raditi na većem unosu povrća u prvom tjednu što je zaista pohvalno i dalo mi je do znanja da bi mogla biti jedan od onih klijenata koji grize i došao je uzeti sve što imam za ponuditi.

tjedan4_lorena

U 4. tjednu se dogodila zanimljiva stvar, kako je pogledala koliku je promjenu napravila od samog početka, vidjela je da su promjene velike i počele su ju brinuti dnevne varijacije u težini. Dnevne varijacije smo objasnili, zašto se događaju, kako do njih dolazi i krenuli smo dalje s novim tjednim izazovom i nakon polovice mentorstva bili na stvarno dobrom putu.

tjedan6_lorena

U 6. tjednu kao da je sve sjelo na mjesto i napisala je jednu veliku refleksiju u kojoj je prenijela svoja učenja, shvaćanja i spoznaje u proteklom periodu, a činjenica je da je do svega došla samostalno, samo zato jer je od samog početka grizla i bila spremna da počne ozbiljno raditi na procesu svoje promjene.

Što je naučila o sebi kroz ovaj proces?

Obično na kraju mentorstva radim jednu veliku refleksiju s polaznicima o njihovom procesu učenja i kod Lorene su se dogodila zaista nevjerojatna učenja koja su mi dala do znanja koliko je ovo mentorstvo utjecalo ne samo na njene prehrambene navike već i život generalno.

lorena_učenja

Što joj je bilo najteže?

Moramo biti svjesni kako je promjena težak proces i nije sve idealno. Kod Lorene je većina toga išla super jer je došla s jakom željom, voljom i spremnošću, ali nema svatko tu razinu i to je sasvim normalno. Zanimalo me što joj je bilo najteže u cijelom procesu.

lorena_teško

Ugodno iznenađenje koje mi je priredila

Uvijek svojim klijentima na kraju mentorstva kažem da mi se uvijek mogu javiti kada negdje zapnu, ne znaju što napraviti u određenoj situaciji ili imaju nedoumice – nekako smatram da je sasvim u redu ostaviti otvorena vrata za podršku i da znaju da uvijek imaju osobu kojoj se mogu obratiti i od koje mogu dobiti relevantne informacije.

Ipak, ono što je Lorena napravila 3 mjeseca nakon završetka mentorstva bilo je nevjerojatno i jako me iznenadilo! 🙂

lorena_pohvala

lorena_pohvala2

Baš me usrećila činjenica da je ovo sada postao dio njenog života i upravlja njime bez ikakvih poteškoća, odricanja i slično, a napredak se događa na fizičkoj i psihičkoj razini. Bravo! 🙂

Želiš li i ti ovako?

Osobno smatram da su ovaj tečaj i mentorstvo najkompletnija edukacija o prehrani i promjeni navika koju možete pronaći na internetu. Tečaj se sastoji od video lekcija gdje na jednostavan i lako shvatljiv način objašnjavam sve što trebate znati o prehrani uz znanstvenu podlogu, a kroz mentorstvo zajedno radimo na promjeni navika i regulaciji tjelesne težine.

Uspješno sam mentorirao više od 500 polaznika i ako misliš da je ovo nešto što bi ti moglo biti korisno i napokon pomoći oko prehrane, zatraži procjenu za tečaj i mentorstvo kao što je to napravila Lorena i idemo vidjeti jesi li osoba kojoj ovo može promijeniti prehrambene navike.

Ja tvrdim da će ovo biti tvoje zadnje ulaganje u prehranu koje ćeš napraviti.