Lekcija 11: Pileća prsa sa bučinim sjemenkama

Što mi treba?

  • 200 grama pilećih prsa
  • 50 grama riže
  • 25 grama špeka
  • 10 grama bučinih sjemenki
  • 50 grama graška
  • 5 grama svinjske masti

Kako da to napravim?

Korak 1

Pileća prsa klasično začinite senfom, medom i limunom te ih ispecite na svinjskoj masti u tavi. Za to vrijeme stavite kuhati rižu kako bi paralelnim radnjama uštedjeli što više vremena.

Korak 2

Nakon što je piletina gotova, u tavi gdje se pekla prepecite špek i kada on pusti mast, dodajte bučine sjemenke. Nemojte da vas iznenadi njihovo pucketanje dok se peku, samo su sretne. Stavite tavu s gotovim namirnicama sa strane i dovršite rižu.

Korak 3

Procijedite vodu iz lonca gdje se kuhala riža tako da imate samo rižu, dodajte grašak iz konzerve i dobro promiješajte sve zajedno.

Serviranje

Na tanjur prvo stavite rižu s graškom, preko toga posložite komade piletine i zatim špek s bučinim sjemenkama. Uz ovaj obrok predlažemo vodu s limunom!

Nutritivne vrijednosti

kalorije 672
proteini 64g
ugljikohidrati 43.4g
masti 25g

Bonus tip

Nemojte predugo peći bučine sjemenke kako ne bi zagorile, ista stvar kao i kod suncokretovih koje su također osjetljive. Osigurajte da špek pusti dovoljno masti prije nego ih stavite u tavu.

Nama se ovo čini kao idealan obrok nakon treninga!