Lekcija 12: Piletina u umaku od rajčice i sira

Što mi treba?

  • 200 grama piletine
  • 5 grama svinjske masti
  • 5 grama meda
  • 10 grama senfa
  • četvrt limuna
  • 10 grama suncokretovih sjemenki
  • 1 rajčica
  • 30 grama tvrdog sira
  • origano

Kako da to napravim?

Korak 1

Začinite pileća prsa medom, senfom i limunom i ostavite ih da malo odstoje. Za to vrijeme narežite rajčicu na sitne komadiće, naribajte tvrdi sir i pripremite suncokretove sjemenke.

Korak 2

Pecite piletinu u tavi i kada poprimi lagano smeđu boju, dodajte suncokretove sjemenke i promiješajte. Zatim dodajte rajčicu i smanjite vatru pa miješajte još koju minutu.

Korak 3

Posipajte sve zajedno naribanim tvrdim sirom i origanom.

Nutritivne vrijednosti

kalorije 472
proteini 54g
ugljikohidrati 6g
masti 25.6g

Bonus tip

Budite oprezni sa suncokretovim sjemenkama da ne izgore, zato je važno da kada ih ubacite, promiješate ih zajedno s mesom, doslovno 10 sekundi i odmah bacate rajčicu unutra koja će početi stvarati umak. Izgorene suncokretove sjemenke preuzet će okus cijelog obroka.

Tajna odličnog okusa ovog obroka je u kombinaciji sira, rajčice i origana koji se inače odlično slažu i neodoljivo podsjećaju na pizzu!