Lekcija 2: Piletina u medu i senfu

Što mi treba?

  • 150g pilećih prsa
  • 5g svinjske masti
  • 5g senfa (mala žličica)
  • 5g meda (mala žličica)
  • par kapi limuna

Kako napraviti obrok?

Mariniranje mesa – oko 10 minuta

Izrežite pileća prsa na kockice, štapiće ili ih jednostavno ostavite u komadima, kako vam više odgovara.

Dodajte med, senf i limun, promiješajte sve skupa i ostavite da stoji 10-ak minuta, a možete dodati i suhe začine po želji.

Pečenje – oko 7 minuta

Zagrijte svinjsku mast u tavi i ispecite prsa koja su 10 minuta stajala u najboljoj marinadi u povijesti.

Nutritivne vrijednosti

kalorije 244
proteini 33g
ugljikohidrati 4.2g
masti 10.5g

Bonus tip

Uz ovaj obrok možete skuhati neko zeleno lisnato povrće, primjerice špinat bi se jako dobro slagao uz piletinu, a nutritivno će obogatiti obrok i eto sočne piletine i jakog špinata u najboljoj kombinaciji ikada!

Ako ne volite špinat, tu su kelj – prokulice – brokula – cvjetača – blitva i ostatak društva, izbor je stvarno velik.