Lekcija 3: Kajgana s preljevom od kikiriki maslaca

Što mi treba?

  • 4 jaja
  • 30 grama špeka
  • 20 grama sira
  • 50 grama šampinjona
  • 10 grama kikiriki maslaca
  • svinjska mast
  • začini po izboru

Kako napraviti kajganu?

Priprema sastojaka – 5 minuta

Razbijte jaja pa ih umutite u tanjuru dok ne dobijete finu teksturu jednolične boje. Narežite špek, sir i šampinjone na sitne kockice, a dok to radite, neka se mast u tavi zagrijava.

Pečenje – 5 minuta

Kada se mast zagrijala, prvo stavite šampinjone, a nakon par minuta dodajte špek pa ih kratko pecite. Prelijte sve zajedno smjesom, dodajte preko sir i začine te jaja ispecite kao da radite palačinku, nemojte pomiješati sve kao što mi to inače radimo, ovaj put smo ganjali estetiku i ispalo je prekrasno.

Kako ispeći jaja da ih preklopim?

Kada razlijete jaja i posipate sir, onda kuhačom radite male proreze po smjesi kako bi vrućina tave ispekla jaja s gornje strane, a ne samo s donje strane koja će uvijek biti malo jače pečena, ali ne smije zagorjeti.

Kada se rub jaja zapekao i otvrdnuo, prebacite ga preko prve četvrtine jaja, a ponovite postupak s ostatkom i preklapajte sve dok ih u potpunosti ne preklopite.

Nutritivne vrijednosti

kalorije 723
proteini 51g
ugljikohidrati 6g
masti 54.7g

Bonus tip

Igrajte se sa začinima, dodajte origano ili slatku mljevenu papriku, izmijenit će okus, možda pronađete neku novu kombinaciju začina koju mi još nismo isprobali, a odlično se slaže s navedenim sastojcima.