Lekcija 9: Jaja sa feta sirom i dodacima

Što mi treba?

  • 4 jaja
  • 5 grama svinjske masti
  • 10 grama bučinih sjemenki
  • 50 grama feta sira
  • 100 grama špinata
  • 30 grama špeka
  • par cherry rajčica za dekoraciju
  • origano
  • četvrtina luka

Kako da to napravim?

Korak 1 – obrada špinata

Svježi špinat okrenite na zagrijanoj svinjskoj masti minutu dok ne uvene, izvadite ga u posebnu posudicu i stavite ga u prvi red kako bi uživao u predstavi koja slijedi.

Korak 2 – mast i luk

Mast koju ste koristili za špinat koristite i dalje, dodajte sitno nasjeckani luk i miješajte ga dok se ne zastakli, poprimit će sjajnu boju, onda znate da je vrijeme za dodavanje idućeg sastojka.

Korak 3 – bučine sjemenke, špek i feta sir

Dodajte bučine sjemenke i špek, sjemenke će nakon par sekundi početi pucat, neka vas to ne prepadne. Kada špek poprimi laganu bojicu, a sjemenke su već pečene, dodajemo feta sir kojeg smo narezali na tanke šnite. Feta sir će se početi topiti i stvoriti ljepljivu smjesu koja će sve sastojke povezati.

Ne izgleda baš najljepše, ali vjerujte, jako je ukusno!

Korak 4 – jaja i špinat

U zadnjem koraku jednostavno cijelu smjesu prelijete jajima, dodajte špinat i polako miješajte sve dok se ne ispeče. Otprilike pola minute prije nego što je obrok gotov, maknite ga s vatre i ostavite još malo u zraku da se stvrdne pa servirajte na tanjur uz par cherry rajčica za dekoraciju.

Nutritivne vrijednosti

kalorije 778
proteini 54g
ugljikohidrati 9.8g
masti 56.8g

Bonus tip

Luk čuva bučine sjemenke od toga da izgore tako da nemojte raditi ovo bez luka, a kada ubacite feta sir u tavu, nemojte ga samo pustiti na tavi da se peče nego ga miješajte kako se ne bi zaljepio za površinu i povezao s ostalim sastojcima.

Nema potrebe soliti jaja jer imate feta sir i špek koji su sami po sebi dovoljno slani.

Količine namirnica prilagodite svojem dnevnom kalorijskom unosu.